NUVARANDE UTSTÄLLNING

Vi firar vårt första fantastiska halvår på Gallery Northstar med en rejäl vintersalong!

Höstens konstnärer kommer tillbaka i en samlingsutställning som också ger dig tillfälle att hitta fina, helt unika julklappar till nära och kära, eller varför inte till dig själv.

Välkommen in till Hötorget 4 i Borås 17 & 18 December 12.00-18.00

Utställningen pågår t.o.m 8 januari 2022.


Sara M. Petterson

Boråskonstnären Sara M. Pettersson skapar flödande abstrakta målningar med inspiration av det organiska som existerar ute i det vilda. I sina mixed media-verk arbetar Sara främst med alkoholbläck på papper, men konsten flödar även över i designhantverk och mönsterproduktion.

Välkommen på vernissage på Gallery Northstar i Borås den 3 december kl 16.00-19.00.

Vernissage: 3 december 16:00 – 19:00


Björn Lindow

Moder Jord

Akrylmåleri av Björn Lindow på GALLERY NORTHSTAR.

Första gången jag träffade Björn var på en gemensam utbildning år 1999. Det var chockartat. Där stod en gapskrattande man och drog gränslösa skämt för en skara generade klasskamrater. Finkänsligheten lös med sin frånvaro. Men när han visade upp sina tavlor blev jag stum av häpnad. Hur kunde den här till synes oseriösa mannen besitta en sådan konstnärlig talang? Jag fick inte ihop det. Vilket gjorde mig intresserad. Och det visade sig att skenet bedrog. Björn Lindow var i själva verket en mångbottnad och enormt driven konstnär. Under åren har jag bevittnat hans tavlor bli allt mer avancerade. Stora akrylmålningar där varje varelse, varje sten och varje löv porträtteras in i minsta detalj. Ett kompromisslöst konstnärsskap där kärleken till naturen alltid är närvarande. Se det här! 

– Max Gustafson, satirtecknare


Björn Lindow är en konstnär född i Narvik, Norge 1967. Han är bosatt i Göteborg sedan 1990. Han har tidigare haft utställningar i Cannes, Paris, Toulouse, Florence, Las Palmas och runtom i Norden.

Bjorn Lindow by Gallery Northstar

Vernissage: 20 november 17:00 – 20:00

Utställningen pågår t.o.m 30 november 2021.

Öppettider: Mån – Lör 12:00 – 18:00

ULF HILLERMYR

GALLERY NORTHSTAR är stolta över att kunna presentera en utställning med Ulf “Snidaruffe” Hillermyr. Ulf är uppvuxen i Alingsås och flyttade till Borås under mitten av 90-talet, men hans karriär som träsnidare började redan under tidigt 60-tal. Så småningom började han att intressera sig för porträttsnideri. Detta fann han både roligt och givande. 50 år senare är resultatet tusentals skulpturer av vanliga människor, politiker, lokalkändisar m.m. Med sin politiska satir i form av träskulpturer är han unik i sin genre. Nu visar han upp några av sina bästa verk. Så ta chansen att se hans proffesionella hantverk, i centrala Borås hos Gallery Northstar.

Ulf Hillermyr by Northstar

Utställningen pågår ifrån 30 september t.o.m 13 oktober.

Öppettider: Mån – Lör 12:00 – 16:00

MAX GUSTAFSON

Vi är stolta över att kunna presentera en utställning med Max Gustafson. Han född 1977 i Göteborg, har varit verksam som serietecknare sedan slutet av 90-talet. Hans satir syns i rikstäckande tidningar, SVT, sociala medier och på offentliga väggar där udden flitigt riktas mot orättvisor, maktmissbruk, miljöförstöring, rasism och generell dumhet i vår samtid. Han har släppt fem böcker varav den senaste, Homo Consumericus, släpptes så sent som i april i år. I den här utställningen visar vi originalteckningarna som du garanterat sett sväva förbi i mediabruset. Men även experimentella teckningar och abstrakta tavlor som visar på Max bredd som konstnär visas här för första gången. 

GALLERY NORTHSTAR

Lördagen den 18 september bjuder museer och gallerier i Borås upp till galej. Gallery Northstar har också förlängda öppettider under dagen och satsar på att ge dig ett riktigt festligt besök mellan 11.00-17.00

Vi kommer att visa satirteckningar av Max Gustafson. Vi finns på Hötorget 4, Borås. Välkommen!

Boras Stad

För mer information vänligen kontakta

0729 48 40 67

info@gallerynorthstar.se